Úvod » Káva - čerstvá » Káva Costa Rica Tarrazu 250 g - zrnková
Svoji chuť získává ve vysokých nadmořských výškách v kantonu Tarrazu, který jí propůjčil své jméno, tam, kde za dětských let planety Země bouřily sopky. Na kyselých půdách vyhaslých vulkánů a ve vlhkém podnebí nedalekého Pacifiku, násobeném paprsky tropického slunce, pěstují už celé generace pěstitelů kávy tu, kterou známe jako Tarrazu.
Dokonalost, vyváženost, čistota a jemnost. Kostarická káva se vyznačuje vysokou kvalitou, kávová zrna procházejí před expedicí přísným výběrem. Pro své chuťové vlastnosti si jí cení odborníci po celém světě.
Ze středoamerických zemí to byla právě Kostarika, kde se začala káva poprvé pěstovat ve velkém – první kávovníky sem byly dovezeny v roce 1779 z Etiopie. Dnes patří káva k jejím hlavním vývozním artiklům – uvádí se, že v zemi, kde žije 3,5 milionu obyvatel, roste na plantážích na 400 milionů kávovníků. Výhradně arabik, pěstování robusty je v Kostarice zakázáno. Vývoz kávy tvoří přibližně 25 % všech výnosů zahraničního obchodu Kostariky.Nejproslulejší plantáže najdete jižním směrem od San José, kostarické metropole, v kantonu Tarrazu – tady, především v oblasti San Lorenzo, se na kyselé sopečné půdě pěstuje jedna z nejžádanějších káv světa: káva Costa Rica Tarrazu. Káva, o které si právě čtete.
Šálek kávy Costa Rica Tarrazu je vyvážený s mírnou aciditou. V nádherném aroma kávy se mísí tóny vanilky, oříšků, karamelu a jemných citrusů. V chuti nejprve převládnou kořeněné momenty, pak káva pomalu získá obvyklou vyváženost, aby se nakonec dostavila sladká chuť lískových oříšků. Vše dohromady tvoří nádhernou a čistou kávu.